...El Joan Petit quan balla, ara balla amb ElDit...

15/7/09

Una boca de Metro contra les males comunicacions

Dos artistes igualadins protestaran d'aquesta manera per l'estat de les comunicacions amb la capital

Imatge virtual de com quedarà la construcció ACN
Dos joves artistes d'Igualada construiran una boca de metro en un pas subterrani abandonat que hi ha entre l'estació de tren i la d'autobusos del municipi per denunciar l'estat de les comunicacions en transport públic entre Igualada i Barcelona.

De la mateixa manera, els artistes volen fer palesa la desconeixença que els barcelonins tenen de què i com és Igualada. D'aquesta manera, David Martín i Elisabet Serra demanen una xarxa de transport públic adequada a una ciutat com és Igualada i reivindiquen la ciutat com una capital de comarca i no un 'poblet perdut i desorganitzat' que és tal i com afirmen que resideix en l'imaginari col·lectiu de molts barcelonins.

El projecte, en paraules dels autors, es defineix per la voluntat de transformar un espai desaprofitat de la ciutat per tal de realitzar una crítica constructiva quant al transport públic entre Igualada i Barcelona i frenar la idea que si una ciutat no té metro, no és una 'gran ciutat'.

Aquests joves artistes entenen que el metro, per molts barcelonins, és sinònim de creixement, organització i desenvolupament de la ciutat. 'Nosaltres reivindiquem una Igualada en constant expansió, organitzada i desenvolupada, sense animals pasturant pels nostres carrers, intentant d'esborrar de l'imaginari col·lectiu aquesta idea medieval de la nostra ciutat', han afegit.

La idea consisteix en reproduir l'interior del metro de Barcelona. Així, el projecte pretén projectar dos vídeos: un temporitzador que marca el que manca el temps que resta fins que arribi el proper metro i un metro en moviment vist de perfil.

A més, s'adequaran les parets perquè sembli que s'entra a l'andana d'un metro. Així, s'enganxaran unes franges de color amb un nom de parada de metro i a sota,
una altra de negra amb indicacions varies, respectant dissenys i tipografies originals del metro de Barcelona a la part alta de la paret.

Aprofitant la porta original del pas a nivell de 5,91 metres, els artistes hi penjaran unes cortines i un cartell per simular un aparell de fotografies instantànies similars a les que es poden trobar al metro.

La boca del metro, que no portarà enlloc, estarà construïda la primavera de l'any vinent. La idea ha guanyat el premi Igual'ART 2009/10, que anualment convoca l'Ajuntament d'Igualada.


Notícia publicada a Regió7 (Digital), el 15 de Juliol de 2009


No hay comentarios: