...El Joan Petit quan balla, ara balla amb ElDit...

28/9/09

ElDit mediàtic

Tot seguit us presentem l'artícle d'opinió que el Sr. Lleonard del Río va escriure al Regio7.cat el dissabte 22 d'agost del 2009 en referència al nostre projecte del metro a Igualada; a qui estem molt agraïts per aquesta referència mediàtica:


LA BOCA DE METRO

Lleonard del Río i Campmajó

Igualada tindrà una boca de metro. I una boca de metro com les de Barcelona. De moment això.
No sé si els lectors coneixen la problemàtica del transport públic igualadí. La meva ciutat, situada al peu de la N-II, es troba a seixanta quilòmetres de la gran capital, Barcelona, una distància que es pot resoldre amb uns tres quarts d'hora en cotxe, però que si hom pretén arribar-hi agafant el transport públic, ja és una altra història. Compteu amb una hora i vint minuts si hi aneu en autobús i prop de dues hores -una hora i quaranta-cinc minuts per ser més exacte- si us hi desplaceu en tren. I tot plegat, amb un cost cada dia més elevat i menys accessible per a les butxaques de la majoria dels seus usuaris.
Vergonyós, si tenim en compte que anar en tren de Barcelona a Lleida es pot trigar una hora, i que de Barcelona a Madrid s'hi arriba en dues hores i cinquanta minuts.
Està clar, diuen les ments ben pensants, si Igualada pogués disposar d'un metro suposem que la cosa seria molt diferent. Utopia? De més verdes en maduren. I heus aquí que dos joves igualadins han presentat un projecte -que ha estat guanyador del concurs municipal de creació artística Igual'ART- per construir una boca de metro al costat de l'actual estació d'autobusos i del Carrilet. Atrevits, innovadors? La regidora de Cultura, Maria Enrich, ja ha anunciat que el projecte es materialitzarà la primavera de l'any vinent. Igualada, doncs, tindrà boca de metro.
Però, només una boca de metro?, es deu preguntar el lector. Home, ja sé que no és gran cosa, però per aquí es comença. "Menos es nada", que deia el castís.
Els autors de la desconcertant idea, Elisabet Serra Vendrell i David Martín Díez (23 i 24 anys), expliquen que amb aquest projecte "pretenem realitzar la transformació d'un espai desaprofitat de la ciutat, per tal de realitzar una crítica constructiva pel que fa al transport públic entre Igualada i Barcelona; així com a la desconeixença per part dels barcelonins i barcelonines de què i com és Igualada".
La iniciativa proposa dur a terme dos formats diferents. D'una banda, l'adequació de la sala municipal d'exposicions en una andana de metro on es faran dues projeccions en vídeo: la d'un metro en moviment, vist de perfil, i la d'un temporitzador que indicarà el compte enrere per l'arribada del proper tren. De l'altra, la transformació del pas a nivell de l'estació del tren -avui pràcticament inutilitzat- en un simulat accés a una entrada d'una boca de metro. Aquesta entrada portarà un cartell a la reixa demanant disculpes per tenir-lo tancat a causa de les obres de reforma que s'estan fent a l'interior del metro. Evidentment tot plegat amb els corresponents cartells indicadors, nom de l'estació, mapes de la ciutat amb la xarxa de transports públics, horaris, expositors de propaganda, etc.
Una crítica desenfada, creativa i agosarada, que ens donarà a tots plegats una mica d'aire fresc. I és que sovint ens convé airejar les neurones, no us sembla?

Extret de http://www.regio7.cat/opinio/2009/08/22/boca-metro/42142.html

No hay comentarios: